Campanya de sensibilització sobre l’ús de les Tovalloletes

La campanya sobre l’ús de les tovalloletes va ser realitzat per Taronja TICs amb estudiants de CRA Mónduver-Safor–Aulari de Potries i forma part de la campanya «Accions de sensibilització sobre neteja i imatge del municipi – Potries Neta», realitzada per l’Ajuntament de Potries i fons de la diputació de València. Així mateix, va comptar amb la coordinació i col·laboració de mestres del centre. L’objectiu d’aquesta campanya vas ser conscienciar als alumnes de cinquè i sisè de primària sobre les conseqüències que comporta l’ús d’aquest producte d’un sol ús a les llars.

La “Campanya de sensibilització sobre l’ús de les Tovalloletes” es va realitzar en tres jornades:

Primera jornada

En la primera jornada es van determinar grups de treball de 4 i 5 estudiants. Cada grup ha fet una pluja d’idees sobre el problema de l’ús de les tovalloletes i van reflexionar i explicar de manera gràfica, el problema i les conseqüències mediambientals que comporta el seu ús. Els grups van identificar dos problemes principals: un relacionat amb la composició de les tovalloletes i l’altre relacionat amb la nostra conducta de llençar-les al vàter. Així mateix van determinar 5 conseqüències  directes relacionats amb els problemes detectats.

Segona jornada

En la segona jornada se es va treballar en la realització d’un guió de tres escenes en què es va definir el problema, les conseqüències i les accions recomanables per a combatre-ho, que posteriorment es filmarien en un vídeo durant la tercera jornada.

Tercera jornada

En la tercera jornada cada va realitzar un vídeo explicatiu en què es van dirigir a les i els habitants de Potris a fi de concientizarlos sobre el problema que suposa el mal ús o ús excessiu de tovalletes humides i les seues conseqüències mediaombientales. Finalment van realitzar recomanacions que permeten combatre el problema. Les i els estudiants van participar de diferents rols del vídeo: com camarógrafos, actors, locutors i directors del vídeo. El vídeo amb el treball de tots els grups pot visualisarse en la web del CRA Mónduver.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s